Har du torra toppar och frissigt hår? Nu när vintern är här blir både hår, hud och naglar påverkade. Men hur gör vi för att förbättra håret under vinterns torra månader?

Torra toppar, naglar, hud, läppar osv. Det är verkligen problem man upplever under vintern. Den torra luften gör att hela kroppen torkas ut och man får inte den naturliga återfuktningen. Vad ska man göra åt detta?

För det första behöver du ta reda på om ditt hår är torrt eller om det faktiskt är slitet. Är dina toppar kluvna eller sitter de ihop? Har du svårt att avgöra om ditt hår är slitet eller inte kan du besöka din frisör för en ärlig åsikt. Många gånger räcker det med en klippning för att håret ska kännas bättre.

Produkter man ska använda extra mycket om man har torra toppar är:

Fuktgivande inpackningar!
Ta dig tiden att låta din inpackning sitta lite extra länge! Håret kommer garanterat kännas bättre efteråt.

Ressurection mask
Detta är en ‘’SOS-kur’’ till ett extremt skadat hår. En riktig intensivkur som passar dig som har ett hår som mycket torrt och skadat. Passar bäst till hår som har blivit försvagat och förstört av färg och/eller blekning.

Nourishing mask
Den perfekta inpackningen för dig med torrt och/eller frissigt hår! Den djupverkande hårinpackningen gör håret mjukt, glansigt och lättare att reda ut. Amika Nourishing Mask har en tjock och krämig konsistensen och doftar väldigt fräscht.

Leave-in produkter
Även efter duschen är det bra att återfukta. Tänk dig att dessa produkter är som hårets bodylotion:

Leave in cream
Denna leave in kräm ger håret mycket fukt och minimerar frissighet. Den innehåller även värmeskydd och gör håret mjukt och lättare att kamma.


Smoothing lusterizer
En effektiv anti frizz-verkande leave in kräm som ger mjukhet och glans till frissigt och fluffigt hår. Produkten innehåller fuktresistenta ämnen som gör att frisyren ska hålla sig trots fuktig luft. Håret får en långvarig återfuktning och en glansig finish med doft av jordgubb!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *